23. november 2013

DER ER INGEN FORDEL VED FASTEDIÆTER


Jeg maner lige en fastediæt i gulvet...
Jeg KAN simpelthen ikke holde ud og se på hvordan den ene kur efter den anden bliver et modefænomen.

Ingen tvivl om at det meste skidt virker (hvis man holder dem stramt) men det er ikke holdbart og det bliver det aldrig.

Det er heller ikke sundt for psyken. HVIS man falder udenfor kuren, som man meget nemt kommer til, synker selvtilliden i jorden og det er totalt demotiverende.

Min uforbeholdne mening er stadig: Med hjælp og støtte til kostomlægning er det både nemt, livsvarigt og til tider rigtig skægt. Det er motivation og succesoplevelser der skal til for at det holder.

Nu faldt jeg over et skriv af Henrik Duer (fra TV3's 'Ekstremt fed'):

Bye bye stenalderkost – hello fastediæter
Stenalderkostens ”levetid” er ved at være forbi, og det er nu blevet tid til den næste store livsstils-buzz: fastediæterne. Bladene og forlagene har kastet sig over dem, hvilket betyder at stenalderkostens 15 minutters berømthed så småt er ved at være forbi. Det er blevet ”yesterdays news”.

Minimal effekt af faste
Der er ingen tvivl om, at fastediæter som f.eks. 5:2 kan give masser af sundhed, men det er ikke fasten i sig selv, som er hovedansvarlig for de flotte effekter på sundheden, men i stedet det kalorieunderskud faste kan medføre. Du kan faktisk få det samme vægttab og sundhed ved at spise over hele dagen, så længe du også er i kalorieunderskud. I mange år har man forsket i betydningen af at være i ”kronisk underskud ” af kalorier. Resultaterne har indtil videre vist, at et kronisk let/moderat kalorieunderskud rykker gevaldigt på risikoen for sukker-, hjertekar- og kræftsygdom – også på mennesker som i forvejen har pæne tal. Dertil kommer en mulig livsforlængende effekt (udover effekten f.eks. kolesteroltallet bliver bedre) – som af ”praktiske” årsager kun er blevet vist på dyr.

Kilde: Duers blog og træningsnyt

Læs resten af hans artikel her

0 kommentarer:

Send en kommentar

Email Facebook Pinterest Twitter LinkedIn Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes